o nama

Vizija

Udruženje želi da implementacijom projekata iz urbane umetnosti bude prepoznatljivo kao tim koji doprinosi unapređenju ukupnog stanja u kulturi i kao takvo pozicionira Beograd i Srbiju među razvijenije evropske sredine koje pružaju velike mogućnosti za ovaj vid stvaralaštva.

misija

 Misija udrženja je da svojim aktivnostima promoviše i razvija urbanu umetnost. Kao i da delovanjem doprinese internacinalnom umetničkom umrežavanju  koje će podstaći  domaće i strane autore da svoj rad predstave u našoj zemlji.  Važan deo misije je rad na edukaciji društva koji bi doveo do boljeg  razumevanja urbane umetnosti u celini.

Ciljevi

  • Unapređenje i razvoj urbane umetnosti
  • Zalaganje za slobodu misli i izražavanja
  • Posvećenost promovisanju žena autora u kulturi i umetnosti
  • Promocija sporta i sportske kulture kroz urbanu umetnost
  • Afirmacija mladih autora
  • Povezivanje i podsticanje međunarodne saradnje u cilju unapređenja urbane umetnosti
  • Zalaganje za razvoj svesti o očuvanju životne sredine kroz urbanu umetnost

Upoznajte naš tim

Predrag Radovanović (1)

Predrag Radovanović

Osnivač

Peđa Te8 osnivač i predsednik Udruženja je beogradski slikar i urbani umetnik. Kao tinejdžer pod uticajem Hip-hop kulture počinje da crta grafite i otkriva ljubav prema zidnom slikarstvu. Svoju umetnost razvijao je kroz razne discipline i pravce. Danas, fokus drži na muralima i apstraktnom stilu koji je formirao. U njegovoj apstrakciji nastaloj iz suprotnosti, grafita i tradicionalnih ornamenata, rađa se nešto novo što potire prethodne pravce i neprestano se menja. Vešto koristeći harmoniju boja i tonova uspeva da nam dočara treću dimenziju, kretanje i nemir uklopljene u simetričnu celinu slike koja autonomno vibrira. Predragovu umetnost su prepoznali kolekcionari i klijenti širom sveta pa se njegovi radovi pored Beograda mogu videti od Pariza do Dubaija. Kao kreator umetnosti i ljubitelj one urbane, angažovan je na njenom razvoju i promociji, i želji da afirmiše mlade umetnike, kao i da ih poveže sa relevantnim institucijama.

predrag.radovanovic@urbanartte8.org

Marija Plavšić

Marija Plavšić

Osnivač

Marija je master ljudskih resursa sa više od 10 godina iskustva u internacionalnim kompanijama. Kao ljubitelj fotografije upisuje kurseve za iste i izlaže svoje radove na izložbi Fabrike fotografa. Profesionalni angažmani i strastven pristup poslu najbolje se odražavaju na njenim fotografijama. Kao slobodan umetnik i ljubitelj umetnosti uopšte, na inicijativu svojih prijatelja uključuje se u osnivanje Udruženja. Vizija koja je vodi je da Srbiju kroz objektiv prikaže svetu na lepši i drugačiji način i da novu eru urbane umetnosti u Srbiji približi široj populaciji.

marija.plavsic@urbanartte8.org

Marko Bevenja (4)

Marko Bevenja

Osnivač

Marko je diplomirani pravnik poreklom iz Ulcinja. U svet prava ušao je 2009. godine kada po završetku studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu postaje pripravnik u jednoj uglednoj beogradskoj advokatskoj kancelariji. Pet godina kasnije polaže i pravosudni ispit. Karijerni put ga vodi u Naučni institut za veterinarstvo Srbije, najstariju instituciju te vrste u Srbiji, na poziciji sekretara-pravnika i rukovodioca upravljanja kvalitetom. Tu primenjuje stečena znanja i brinući o poštovanju propisa brine o bezbednosti hrane koju jedemo, ali i zaštiti zdravlja životinja i ljudi. Kao jedan od osnivača Udruženja TE8, Marko svoje znanje iz oblasti prava želi da iskoristi i u zaštiti i promovisanju umetnosti. Posvećen je ideji da se street art, kao specifičan vid umetničkog izražaja, uredi i pravnim normama.

Anais Girard (1) (1)

Anais Girard

Član

Anais je Parižanka francusko-rumunskog porekla, koja živi u Nantu već više od 15 godina. Nakon magistrature iz prava UE, specijalizovala se za EU projekte i sada radi za Conseil regional des Pays de la Loire. Boraveći na relaciji Rumunija, Srbija i Pariz zavolela je Balkan. Želi da Udruženje razvije plodnu saradnju sa francuskim uličnim umetnicima i stvori novu dinamiku kulturne saradnje Srbije i Francuske. U isto vreme Anais je suosnivač i predsednik Francusko-Rumunskog kulturnog centra u Nantu smeštenog u prostorijama Europa Nantes. Trilateralna saradnja sa umetnicima iz svake zemlje je cilj kome teži.

anaisgirard@urbanartte8.org

1_72

Arnaud De Jesus Goncalves - Arkane

Član

Arkane je slikar i nastavnik slikarstva iz Monpeljea. U svojim delima prikazuje univerzum u kom žene mogu biti podjednako lepe koliko imaju i osećaj krivice. Opčinjen je klasičnim slikarstvom, fotografijom i filmom. Njegovo usko kadriranje fokusirano je na portret, smrznut i bezvremen. Naglašava potragu za najčistijom žanrovskom scenom gde je sve sugestija, subverzivna slika, ranjiva i meka. Aktivan je na urbanoj francuskoj sceni od 2011. godine. Zajedno sa Primalom i Nubijanom od 2017. godine aktivan kroz više umetničkih intervencija u Evropi, SAD i Meksiku.

Bastien Ghll - Primal

Bastian Ghll - Primal

Član

Primal je francuski muralista koji od 2014. stvara u Monpeljeu. Talenat i rad ga odvode u Pariz u kome danas živi i slika. Primal kreira scene koje nadilaze realnost, pune likova poput himera iz prošlosti koje simbolišu stanja uma. Melanholične scene proteklih vremena emotivno pogađaju našu sadašnjost. Neki zamišljen pogled vešto razvijen bojom, kao da nas suočava sa demonima poput straha od nepoznatog, složenosti ljudskih odnosa i onog što je u dubini čovekove prirode. Tvorac je galerije Atlier Triptique. Od 2017. angažovan na raznim projektima svoju umetnost je uspeo da predstavi na više kontinenata.

Keru De Kolorz- Alvaro Hernandez

Alvaro Hernandez -Keru De Kolorz

Član

Alvaro Hernandez, poznat kao Keru de Kolorz, je španski ulični umetnik rođen 1985. u Madridu. Trenutno aktivan urbani umetnik, pripadnik kolektiva el Keller, smeštenog u Madridskoj Tabakaleri. Keru de Kolorz izvodi svoje radove na zidovima, platnima, digitalnom crtežu, tetovažama i skulpturama u stilu poznatom kao „Entrelineas“. Možemo videti kako integriše brze i bezbrižne grafite na ulicama, svetle boje i fluidnu i utkanu liniju kojom izvodi svoja dela „između redova“.

Urban art association te8

Murali koji donose priču