Svratište za decu Krfska

Nastojimo da svojim delovanjem preispitamo i obradimo važne društvene teme. Jedna od njih je stvaranje inkluzivnog društva. Na poziv naših prijatelja iz ambasade Velike Britanije i uz pomoć Roma Company 9.6.2022. bili smo deo događaja na kom smo zajedničkim muralom ulepšali prostor svratišta za decu u Krfskoj koje vodi “Centar za integraciju mladih”.

Naše učešće se baziralo na tome da se deci korisncima svratišta u Krfskoj ulepša ambijent u kome borave i da volonteri iz ambasade Velike Britanije kroz naše vođenje samostalno izvedu koncept koji smo kreirali.

Volonteri i deca su na praktičan način bili u prilici da saznaju više o urbanoj umetnosti i u kolektivnom izvođenju oslikaju svoj prvi mural.

Predvođeni zamenikom ambasadorke Dominikom Otvejom učesnici su se sjajno snašli u dosta drugačijem poslu od njihovog i podjednako uživali u celom događaju kao i mi.

Ipak svima nama u prvom planu je bilo skretanje pažnje na velike napore koje članovi udruženja “CIM” ulažu kako bi korisnicima svratišta pružili što bolje uslove.

Simboličan način na koji je mural nastao, šalje snažnu poruku o važnosti inkluzivnog društva i primeru kako se stvari menjaju na bolje. Naše je zadovoljstvo što smo bili deo ovog događaja. Uvek smo spremni da kroz umetnost govorimo o temama koje su važne za društvo u celini.

Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji ambasadi Velike Britanije i udruženju “CIM” i nastavljamo da planiramo buduće zajedničke akcije. Veliku zahvalnost svi dugujemo Roma Company uz čiju je podršku relizovan događaj.