Mural festival OŠZJJ 2022

U saradnji sa OŠ “Zmaj Jova Jovanović” organizovali smo festival urbane umetnosti koji je održan ovog vikenda 22 – 23.10.2022. u dvorištu škole na Voždovcu.

Cilj festivala je da se đacima približi vizuelna umetnost kroz murale i da im se na neposredan način u njihovom svakodnevnom okruženju dočara moć stvaralaštva. Osim toga važno nam je da loklanoj zajednici ponudimo jedan kulturni sadržaj.

Ovo je druga godina festivala a prošlogodišnje iskustvo sa OŠ “Branislav Nušić” je bilio odlično i efekti zajedničkog rada se iz ove perspektive jasno vide.

Festival je prilka da se sagleda šta trenutno slikaju i koja pitanja razrađuju neki od najznačajnih street art umetnika naše scene. Uz poznata imena program festivala je usmeren na afirmaciju novih autora i autorki sa akcentom na slobodnoj temi.

Učesnici ovog izdanja su Endo, Pedja Te8, Chenipe, Marv, Lažni muralista i Karla Ćosić koja nam dolazi iz Mostara.

Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima festivala Roma company koja je pravi primer pozitivnog društvenog delovanja jedne kompanije,rukovodstvu škole i medijskim kućama koje su izveštavale o našem festivalu.