Evo Ruka

Nastojimo da našim delovanjem preispitamo i obradimo važne društvene teme. Jedna od njih je socijalna inkluzija dece sa smetnjama u razvoju. Na poziv udruženja “Evo ruka”, 10.5.2021 bili smo deo događaja na kom smo zajdeno sa volonterima iz ambasade Velike Britanije muralom ulepšali prostor inkluzivnog centra.

Naše učešće se baziralo na tome da se korisncima centra u Zemun polju ulepša ambijent u kome borave i da volonteri kroz naše vođenje samostalno izvedu koncept koji smo kreirali.

Volonteri su na praktičan način bili u prilici da saznaju više o urbanoj umetnosti, o motivima i inspiraciji koje umetnici imaju prilikom stvaranja, i u kolektivnom izvođenju oslikaju svoj prvi mural.

Predvođeni ambasadorkom Šan Maklaud učesnici su se sjano snašli u dosta drugačijem poslu od njihovog i podjednako uživalu u ceolom događaju kao i mi.

Ipak svima nama u prvom planu je bilo skretanje pažnje na velike napore koje članovi udruženja “Evo ruka” ulažu kako bi korisnicima centra pružili što bolje uslove.

Simboličan način na koji je mural nastao, šalje snažnu poruku o važnosti inkluzije i primeru kako se stvari menjaju na bolje.

Naše je zadovoljstvo što smo bili deo ovog događaja. Uvek smo spremni da kroz umetnost govorimo o temama koje su važne za drustvo u celini.

Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji udruženju “Evo ruka” i ambasadi Velike Britanije i verujemo da je ovo samo početak budućih zajedničkih akcija.